Trafikte güvenliği korumak, kazaya sebep olup hem kendimize hem çevreye zarar verememek için muayene öncesi bakım ve sonrasında kusur giderme çok önemlidir.
Muayene Öncesi Bakım Ve Sonrasında Kusur Giderme sayesinde periyodik bakımlar sırasında ortaya çıkmayan sorunlar varsa öğrenilebilir ve gerekli tamir ve bakımlar buna göre yaptırılır. Aracın muayene tarihi geçtiği halde muayene yaptırılmadıysa ve bu şekilde trafiğe çıkıldığı ortaya çıkarsa para cezası yaptırımı uygulanır.
Araç Muayenesi Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Araç muayenesi anında olabilecek bir işlem değildir ve öncesinde bazı hazırlıkların yapılması gereklidir. Randevusuz araç muayenesi yapılmadığından önce randevu alınmalı, randevuya gitmeden önce de araçta bilinen hasarlar varsa giderilmelidir. E devlet üzerinden plakaya kayıtlı bir borç bulunup bulunmadığı ve zorunlu trafik sigortası kontrol edilmelidir. Tarihi geçen sigortalar yenilenmeli, borçlar ödenmiş olmalıdır. Muayene öncesinde egzoz emisyon ölçümünün yapılmış olması önemlidir. Araçta bulunması zorunlu olan ekipmanlar vardır. Bunlar; ilk yardım çantası, yangın söndürme cihazı, stepne ve 2 adet üçgen reflektördür. Belirtilen standartlarda bu ekipmanların temin edilmiş olması şarttır. Muayeneye giderken gerekli evraklar hazır olmalı, randevu saatinde orada bulunulması gerekir.
Araç Muayenesinde Nelere Bakılır?
Muayene öncesi bakım ve sonrasında kusur giderme işlemleri biraz zaman alan ve uğraştırıcı işlemlerdir. Muayene sırasında da pek çok nokta dikkatle incelenir ve kontrol edilir. Muayene başlangıcında ilk olarak bakılacak olan araç tescil belgesi ile aracın fiziki durumunun eşleşip eşleşmediğidir. Daha sonra kilit sistemlerinden, motorun kontrollerine, lastiklerin durumundan, emniyet kemerlerinin durumuna, fren sistemlerinden sıvı seviyelerine kadar her şey geniş bir muayeneden geçer. Muayene tamamlandığında araç “hafif kusurlu” veya “kusurlu” olarak belirtilirse muayeneden geçmiş sayılır fakat “ağır kusurlu” ya da “emniyetsiz” olarak belirtilenler aynı ay içerisinde aynı ilde bulunan araç muayene istasyonlarına tekrar giderek yeniden muayeneye girebilirler.
Araç Muayenesi Sonrasında Yapılacaklar Ve Kusur Giderme
Araç muayene sonucu sonrası muayeneden geçemeyen araçların muayene raporu asla onaylanmaz gerekli tamir ve bakımlarının yapılabilmesi için bir ay süre tanınır, sonrasında ücretsiz muayene için tekrar randevu alınır. Bu süreçte gerekli tamir ve bakımlarının muayeneden geçecek şekilde düzgün ve standartlara uygun yapılabilmesi için Yavuz Oto Elektrik gibi bu süreci iyi bilen, profosyonel, hızlı ve güvenilir yerlerle çalışılması çok önemlidir. Eğer muayeneden geçmeyen kusurlar uygun ve doğru şeklide onarılmamışsa tekrar ücret talep edilir ve muayene sonrası araç onay almadığı için trafiğe çıkamaz. Bu nedenle muayene öncesi bakım ve sonrasında kusur giderme süreçleri için Yavuz Oto Elektrik’den destek alabilirsiniz.
Sizin ustalık sayesinde aracım muayneden geçti teşekkür ediyorum herkese sizleri tavsiye edeceğim Gebze oto elektrik dediğinizde sizden başkasıni artık tanımam