Benzin Pompası Bakım Ya Da Değişim

Her araçta mutlaka bulunan benzin pompası araçta bulunan yakıtı motora pompaladığı için gerektiğinde benzin pompası bakım ya da değişim yapılması önemlidir.

Benzin pompası bakım ya da değişim işlemleri mutlaka Yavuz Oto Elektrik gibi uzman servislerde yapılmalıdır. Araçta kontak çevrildiği an benzin pompası devreye girerek 5-6 bar miktarlarında yakıtın motora pompalanıp aracın çalışmasını sağlar. Benzinli ve LPG’li araçlarda benzin pompası, dizel araçlarda ise farklı olarak mazot pompası yer alır. Benzin pompasında meydana gelen bir arıza ile araç çalışmaz hale gelir.

Benzin Motoru Neden Arızalanır?

Benzin motoru arızası birçok sebepten kaynaklanabilir ancak bunların içinde en bilindik olanı aracın sürekli az benzin ile çalıştırılmasıdır. Depo seviyesi çeyreğin altına düşen araçlarda hem basıncın seviyesi olumsuz olarak etkilenir hem de benzin pompası zarar görür. Benzin aynı zamanda benzin pompasının soğumasına destek olur. Düşük miktarda benzin bu görevi sağlayamaz, sıcaklık nedeniyle de arıza meydana gelebilir. Kullanılan yakıtın kalitesi ve benzin pompasının kirlilik durumu da arıza yapmasına sebep olan başka etkenlerdir. Düzenli olarak benzin pompasının temizliği yapılmazsa kirlikten dolayı bozulur ya da araç zaman zaman teklemeye başlar. Bu sorunların önüne geçilebilmesi için depodaki benzin miktarının sürekli kontrol edilmesi ve düzenli olarak temizliğinin, benzin pompası bakım ya da değişim işlemlerinin yaptırılması gerekir.

Benzin Pompası Arızasının Belirtileri Nelerdir?

Benzin motoru diğer adıyla yakıt pompası arızası olduğunda araç çalışmaz ve yolda kalabilir. Ancak bozulmadan önce bazı belirtiler gösterir. Bunların başlıcaları:

  • Pompa daha sesli çalışmaya başlar, uğultu seslerinde artış olur
  • Rölantide stop etmeye başlar
  • Egzozdan siyah dumanlar geldiği görülür
  • Gaz verildiğinde hızlanmada zorluk çekme, tekleme veya boğulma yaşanabilir
  • Yakıt daha çok tüketilir
  • Soğuk havalarda özellikle sabahları soğuğa bağlı olarak araç zor çalıştırılabilir
  • Araçta çekiş düşüklüğü yaşanır

Benzin Pompası Bakım Ya da Değişim Nasıl Yapılır?

Benzin pompası arızası tespiti için belirli testler yapılır. LPG’li olmayan araçlarda basınç güç seviyesine bakılarak sorunun neden kaynaklandığı belirlenebilir. Bütün parçaları incelenebilir, çeşitli ateşleme testleri yapılabilir. Rölenin içinde sallanma olup olmadığı, yakıtın yoğunluk ölçüsü ve belirli bir zamanla diliminde gerekli yakıtı sağlayıp sağlayamadığı gibi ölçümlere bakılır. Gerektiğinde benzin pompası sökülerek yenisi takılır. Bakımı için ise yerinden çıkarılarak filtresi ve diğer bütün parçaları tek tek aerosol gibi özel bir temizleyici yardımıyla temizlenir. Benzin pompası bakım ya da değişim konusunda profosyonel Yavuz Oto Elektrik ile iletişime geçebilirsiniz.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*