LED XENON FAR TAMİRİ

Otomobil farları ilk bakışta küçük ve basit parçalar gibi görünse de aslında LED Xenon far tamiri elektrik donanımlarından dolayı zor bir iştir.

LED Xenon far tamiri yeni bir led farın maliyeti düşünülecek olursa büyük bir masraftan kurtarır. Sağladığı avantajlar, içerdiği teknolojik özellikler sebebiyle günümüzde kullanımı gittikçe yaygınlaşmaktadır.

Neden Xenon Led Far?

LED far sunduğu teknolojik farklılıkların yanı sıra eskiden beri araçlarda kullanılan standart duylu flamanlı ampullere göre daha az enerji harcaması yapar. Daha uzun ömürlü olup, diğer far çeşitlerine göre çok daha dayanıklıdır. Aydınlatma verimliliği yüksektir. Soğutma sistemi karmaşık değildir ve su geçirmez yapısı avantaj sağlar. Işığın renginin sıcaklığı değişebilir.

Led Xenon Far Tamiri Nasıl Yapılır?

LED Xenon Far LED yükü, LED balastı, far lensi ve reflektör parçalarından oluşmaktadır. Eski tip halojen ampul ile çalışan farlarda ampul değiştirilerek sorun çözülebilirken LED farlarda işlem biraz farklı ilerler. Aracın hangi LED veya LED gruplarında arıza olduğunu anlayabilmek için LED ışık kaynağı bağlantı yöntemine uygun bir biçimde sökülür ve başka bir kaynaktan uygun olan gerilimle beslenir. Kontrol edildiğinde LED’lerde bir problem bulunmadıysa sorunun LED’i besleyen balastta olduğu anlaşılır. Ölçüm aracı olarak multimetre kullanılarak balastın giriş ve çıkış gerilimlerinin ölçümü yapılır. Burada bir arıza tespit edilirse balastın değişimi önerilir. Arızanın LED kaynaklı olduğu anlaşılırsa birebir aynı olan LED ile değimi yapılması önemlidir. LED farların çalışma verimliliğini olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri de sıcaklıktır. Bu nedenle soğutma sistemine özen gösterilmelidir. Bazı farlarda bulunan fan, sıcaklığın hava akımı ile sirkülasyonunun sağlanmasına yarar. Far kontrol edilirken fan durumuna da mutlaka bakılmalıdır. Ayrıca LED çipleri enerjisini sürücü devrelerinden alır. Dolayısıyla sürücü devresinde meydana gelebilecek bir hasar ya da arıza LED çiplerinin de çalışmasını engeller. Yüksek gerilim de LED çiplerinin ısınmasını sağlayacağı için akü şarjının uygun gerilimle yapılıp yapılmadığından emin olunmalıdır.

Led Xenon Far Tamirini Kimler Yapabilir?

Araç için birçok teknik göreve ve aynı zamanda görselliğe hizmet eden LED farların sağlıklı çalışması en başta güvenli ve tehlikesiz bir sürüş için şarttır. Diğer farlara göre daha fazla teknik bilgi gerektirdiğinden mutlaka profosyonel, konusunda uzman, güvenilir yerlerde tamiri yapılmalıdır. Yavuz Oto Elektrik olarak LED Xenon far tamiri konusunda uzman çalışanlarımızla kısa sürede LED farlarınız yeni gibi teslim edilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*